Als je een zoon met Downsyndroom hebt gaan er soms deuren open die voor anderen gesloten blijven. Onze zoon Benjamin heeft een passie voor voetbal. En een broer, vader en moeder die geen verstand maar ook weinig tot geen belangstelling hebben voor voetbal. Dat is best sneu.

Onze zoon is voor Feyenoord en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij kent alle spelers bij (soms wel lastig uit te spreken) naam. Hij weet hoelang ze al bij Feyenoord spelen, hoe de transfer is verlopen, waar ze vandaan komen, hij weet wie gescoord heeft, op welke plaats een club in de eredivisie staat etc.

Tijdens onze vakantie in Spanje droeg hij niets liever dan zijn nieuwe Feyenoord T-shirts. Dat valt lekker op en aan een gesprek geen gebrek. Zo ontmoette we een ongelofelijk aardige man, Joep Athmer, directeur bij van Oord in Gorinchem. Hij vertelde dat zijn organisatie 4 skyboxstoelen heeft en er voor zou zorgen dat Benjamin een keer mee mocht. Geen loze belofte bleek al snel: hij voegde onmiddellijk de daad bij het woord en vandaag 27/8 zijn we geweest! Feyenoord tegen Willem II.
Wat een feest en wat een traktatie! Een overheerlijke lunch in de boardroom, de prachtigste plaatsen in de Kuip en op de foto met bekenden.

Voor iemand die niet van voetbal houdt is het best even schakelen om te snappen wat er allemaal gebeurt. Maar met 3 profkijkers naast me lukte dat al snel en als Feyenoord de 1e helft op 4-0 komt te staan kan de sfeer niet kapot! Ik geniet van de liederen en koren van de Feyenoordfans die nu heel vredelievend klinken. Wat een geweldige sfeer met 48.000 mensen!!

Toch mooi om te ervaren dat ik ook heel mindful kan genieten van iets waar je normaal gesproken niet veel belangstelling voor hebt. OK, ik geef toe, met zo’n traktatie ook niet zo heel erg moeilijk 😉
Bedankt Joep Athmer en van Oord, mede namens Benjamin!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *