Mijn verstand “Beppie” ( de ACT-kenners onder ons begrijpen wat ik bedoel) ging enorm te keer toen ik besloot een filmpje op te nemen, een vlog over 1 van de ACT-tools. https://www.pantarheis.nl/meer/inspiratie/ En vervolgens ook nog eens deze blog te plaatsen op linked in. Weet je wel hoeveel contacten je hebt? En wat zullen die er allemaal niet van vinden?

Gelukkig heb ik ook ontdekt dat Beppie soms rare dingen met mij doet. Pas op, kijk uit, eng! Niet doen, wat zullen anderen hier wel niet van vinden? Het is nog niet perfect…..

Dat heeft er toe geleid dat ik in het verleden ik veel stappen niet heb gezet, dat ik veel activiteiten niet heb ondernomen, dat ik veel keuzes niet heb gemaakt. Ze is best aardig hoor Beppie, maar een beetje voorzichtig. Nogal gedreven door angst en controle. Ze houdt van duidelijkheid, zekerheid, structuur en wordt onzeker als ik dingen wil doen waarvan het resultaat niet helemaal duidelijk is en helemaal als je je kwetsbaar op gaat stellen. Ze moet er niet aan denken wat anderen wel niet zullen zeggen over die filmpjes of deze blog…moet dat nou?

Toch vond ik het belangrijk om mijn zichtbaarheid te vergroten ivm de opstart van mijn nieuwe onderneming www.pantarheis.nl . Maar hoe doe je dat?

Door een website te maken, door af en toe een blog te schrijven. Maar daar bereik je niet iedereen mee. Een filmpje maken over de ACT tools leek me wel zinvol omdat ik merk dat veel mensen die ik spreek over ACT nog wat wazig naar me kijken…Defusie? Het Zelf? Mindfulness? Toch wel lastig uit te leggen begrippen in een pitch als je van niks weet. En ik ben er zelf zo enthousiast over, het heeft mij zo geraakt en mijn kijk op het leven veranderd dat ik het iedereen gun om kennis te maken met ACT!

Inmiddels heb ik geleerd om “Beppie” wel te horen maar niet altijd naar haar te luisteren. En dus toch dingen te doen die ik waardevol vind: ervaring opdoen met duiken, een 2e onderneming starten naast mijn huidige onderneming Pontier&vanMoorst  (www.pontiervanmoorst.nl) , een plek reserveren in het door mij zo geliefde Walcheren, zodat ik ook daar mijn coach-activiteiten kan laten plaatsvinden, een fotocamera kopen en foto’s maken etc.

Wil jij weten of de filmpjes gelukt zijn? Er is nog van alles aan op te merken. Ik heb er voor gekozen de ruwe versie te plaatsen. Gewoon als 1e stap. Het hoeft nog niet perfect te zijn….

En je mag er van alles van vinden! https://www.pantarheis.nl/meer/inspiratie/