Niets is beter dan met jou de kou trotseren
Er zijn mensen die naar warme landen emigreren
Maar we hebben geen geld in onze koude handen
Dus we gaan maar naar je ouders in Zoutelande, in Zoutelande…

Je hebt het vast al een aantal keer voorbij horen komen het liedje over Zoutelande van Bløf. Blij verrast was ik toen ik het voor de 1e keer hoorde, nu toch alweer een half jaar geleden denk ik.

De herinneringen vanaf 1993 aan onze vakanties in Zoutelande komen weer even boven drijven. De kinderen nog klein, een fijn plekje op een mini-camping, het strand dicht in de buurt, de zon en soms ook de regen inderdaad. Dat heb je nu eenmaal als je in Nederland op vakantie gaat.

Inmiddels zijn we zo’n 25 jaar verder en zijn we weer terug op ons favoriete plekje. Sinds begin dit jaar hebben we er voor gekozen om vaker naar ons favoriete Zeeland te gaan. Dit is het gevolg van de ACT-trainingen die ik zelf gevolgd heb en zelf gegeven heb. Practice what you preach!

Ik onderzocht mijn waarden, van welke activiteiten ik rust in mijn hoofd kreeg, welke gedachten me  tegen hielden en welke stappen ik kon zetten om daadwerkelijk mijn waarden te volgen. En zie hier het resultaat! Investeren in dat wat je belangrijk vindt, een nieuwe levensfase samen met Eric ervoor zorgen dat we tijd met elkaar doorbrengen (blij dat je hier bent…)  en ook onze eigen keuzes kunnen maken (Eric fietst graag en ik wandel graag met de hond). Genieten van de kleine dingen in het leven.

Niets is mooier dan met jou het land doorkruisen
Op mistroostige plekken je bij me te hebben
En te zien dat het goed is, ziet dat we bruisen
En met wodka en met bokking tussen reddingsbanden…..Ik ben blij dat je hier bent!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *