Wat is ACT?
ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een nieuwe vorm van Gedragstherapie. Bij de ACT training maken we gebruik van de inzichten van ACT en leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor leer je als deelnemer om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven (waarden). De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven.

De focus van ACT ligt op het ontdekken van je waarden en het ontwikkelen van wendbaarheid door aan de slag te gaan met 6 ‘tools’:

Gezamenlijk zorgen de oefeningen en metaforen uit deze zes tools voor meer energie door wendbaarheid. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven, en zul je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshouding, waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

ACT training

Data:

  • 7, 14, 21 en 28 januari, 4,11,18 en 25 februari 2019